Enfocus

Kobler sammen grafiske designere, forlag og skrivere

 

Enfocus er et ledende programvareselskap som spesialiserer seg på utvikling av verktøy for å kontrollere kvaliteten på PDF-filer for print og automatisere arbeidsprosesser i den grafiske bransjen. Selskapets innovative løsninger effektivisere arbeidsflyten gjennom hele produksjonskjeden - fra design til ferdig trykk - dermed kobles trykkere, utgivere og designere sammen.

 

Enfocus produkter går utover preflightkontroll, og leverer automatisk korrigering av PDF-filer, avanserte PDF-redigering og automatisering for å garantere nøyaktig og effektiv utveksling av filer.

 

Historie

 

Enfocus ble grunnlagt i 1993 av Peter Camps. Selskapet ble startet for å utvikle løsninger for NeXT plattformen og redigering av Postscript-filer. Med nedgangen i NeXT plattformen konverterte de til Macintosh-plattformen. I 1997 skiftet fokuset fra Postscript-løsninger til også å omfatte PDF-baserte verktøy, ettersom forlagsbransjen begynte å støtte PDF-formatet.

Enfocus ble kjøpt opp av Artwork Systems i 2001. I 2007, etter sammenslåingen av Artwork Systems og EskoGraphics, opererer Enfocus som en strategisk forretningsenhet i Esko. I mars 2008 kjøpte EskoArtwork Gradual Software, en belgisk utvikler av automatisering av arbeidsflyt programvare og integrert Graduals programvareteknologi i Enfocus forretningsenhet. I 2011 ble Esko kjøpt opp av Danaher.

I 2002 var Enfocus en av grunnleggerne av Ghent Workgroup, hvor de fortsatt et medlem.